EVDE SAĞLIK HASTALARINA YÖNELİK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TARAMALARINA BAŞLANDI.(04.07.2018)
21 Ocak 2022

Yaşlı veya yatağa bağımlı, ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, ağız ve diş sağlığı, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesini sağlayan hizmetin bütünü olarak tanımladığımız ve 2018 yılı itibariyle Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı 11 hastanede yerleşik 17 ekip ile yürütülmekte olan Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında Evde Sağlık hastalarına yönelik Ağız ve Diş Sağlığı taramalarına 04.07.2018 tarihi itibari ile başlanmıştır.

Fatih Devlet Hastanesi’nden Diş Hekimi Efran BALTACIOĞLU, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nden Başhekim Yrd. Dt.Arzu VAROL BAŞARAN, Diş Hekimi Erdem HALİLOĞLU ve Hemşire Sebahat KALYONCU’nun yürütülmesinde gönüllü olarak görev aldıkları, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’ndan Diş Hekimi Abdullah HAFIZOĞLU’nun katkı sağladığı, Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında yaygınlaştırılabilir bir İyi Sağlık Uygulaması olarak planlanan programın ilk hasta ziyaretleri; Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr.Hakan USTA, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yrd. Dr.Oğuz KARA ve Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Dr.Sevinç DİL BAKİ’nin eşliğinde gerçekleştirilmiştir.

Ülke genelinde yürütülmekte olan benzer çalışmalar içerisinde Trabzon ilinde ilk defa uygulanmakta olan bu program ile uygun olan kayıtlı Evde Sağlık Hastalarının tamamına ulaşılarak ağız ve diş muayenesi yapılması hedeflenmiştir.